به گزارش پایگاه رسمی وزارت جهاد کشاورزی، محمود حجتی در بیست و هشتمین دوره تجلیل از تولیدکنندگان بخش کشاورزی خطاب به کشاورزان گفت: علیرغم همه نامهربانیهایی که از مسئولان دیدهاید دست ما به سمت همه شما کشاورزان به ویژه کشاورزان نمونه دراز است.
وزیر جهاد کشاورزی، تنها راه برونرفت از مشکلات بخش کشاورزی را همکاری و همیاری کشاورزان دانست و گفت: غفلتها، نارساییها و مشکلات باعث شده در سالهای اخیر بیشترین واردات محصولات کشاورزی را علیرغم محدودیتها داشته باشیم اما میتوان با حضور و مشارکت کشاورزان، نظام قبل، حین و پس از تولید را ساماندهی کرد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: شما در میدانی نابرابر با تلاشهای خود ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی ایران را ثابت کردهاید.
وی تاکید کرد: برای حل مشکلات کشاورزان چارهای جز استمداد از نخبگان و خبرگان بخش کشاورزی که همان تولیدکنندگان برتر این بخش هستند نداریم چراکه در دنیای امروز کشورهایی که در عرصههای کشاورزی خود مشکلات چندانی ندارند به این بخش بیش از پیش توجه کردهاند و برای تولید ملی و تامین امنیت غذای خود بیتفاوت نبودهاند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشورهای توسعهیافته مانند اروپای غربی، آمریکای شمالی و ... تراز وارداتشان به حدود صفر رسیده است؛ شاید محصولی را به دلیل شرایط اقلیمی نتوانند تولید کنند اما کالای دیگر بیش از نیازشان تولید میکنند تا با صادرات آن بتوانند تراز تجاری خود را سامان دهند و امنیت غذاییشان را به حدود صد درصد نزدیک کنند.
حجتی ادامه داد: به عنوان مثال ژاپن جزو کشورهایی است که با جمعیت فراوان و محدودیت اراضی برای تولید محصولات کشاورزی مواجه است اما هیچگاه غافل از اهمیت بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی با تکیه بر تولید داخل نبوده است.
وی اظهار کرد: هیچ یک از مسئولان و بدنه دولت و وزارت جهاد کشاورزی به دنبال انحصار در بخش کشاورزی یا انحصار در پشتیبانی از نیازمندان کشاورزان نیستند چراکه باید به کشاورزی و تولید به عنوان یک زنجیره نگاه کرد و دیگر نمیتوان مانند کشاورزی معیشتی گذشتههای دور به نظامها و سیستمهای قبل، حین و پس از تولید بیتفاوت بود چراکه در کشاورزی معیشتی گذشته کشاورزان تولیدشان عمدتاً خود مصرفی بود اما امروز هر چه به سمت کشاورزی اقتصادیتر پیش میرویم مشکلات بازار پس از تولید و خدمات قبل و بعد از آن بیش از پیش خود را نشان میدهد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: اگر کشاورزان در همه بخشهای تولید از خدمات قبل از آن تا مراحل تولید، خدمات پس از آن و بازار محصولات کشاورزی مشارکت داشته باشند دیگر انحصاری وجود نخواهد داشت تا از آن انتقاد کنند. کشاورزان مجبور نیستند به دنبال فروش شیر خود به کارخانههای لبنی باشند چراکه خود میتوانند کارخانه لبنی احداث کنند.
حجتی تصریح کرد: به دلیل برخی سیاستهای غلط و نظام های بروکراسی نادرست گذشته، خاک به عنوان سرمایه عظیم حاصلخیز و غیرقابل تجدید تغییر کاربری داده میشود و علیرغم وجود قانون ممانعت از تغییر کاربری اراضی کشاورزی عدهای سوداگر و سودجو قانون را دور میزنند و اراضی کشاورزی را تغییر کاربری میدهند.
وی گفت: تغییر کاربری این نیست که کشاورزی میخواهد در زمین و یا باغ خود سردخانه یا انبار برای محصول کشاورزی یا تجهیزاتش احداث کند. تغییر کاربری اراضی همان ویلاسازیهایی است که در اراضی کشاورزی دیده میشود که کران تا کران سنگچین شده و پیداست که چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد.
وی افزود: مشکل ما با تغییر اراضی کشاورزی همان مستطیلهایی است که زمینهای کشاورزی را از گردونه تولید خارج میکند و در برابر آن به شدت حساس هستیم.